top of page

Årets sista dag och här sitter jag och känner mig stolt!

Uppdaterat: 10 jan. 20232022 har för de flesta av oss varit ett omskakande år. Ett år med krig, förtryck, kriser, ondska och orättvisor. Men det har också varit ett år då många visat mod och stått upp för en mer rättvis värld. En värld i fred och frihet, en värld där allas röst är viktig, en värld där vi tar hand om varandra och om planeten, en jämställd värld där allas lika värde är en självklarhet. Vi är många som kämpar för en förändring.


Genom mitt arbete på Midsommargården har jag förmånen att dagligen träffa människor som bidrar till en bättre värld, både i det stora och i det lilla. Det värmer att tänka på allt fint, viktigt, roligt och ibland till och med livsavgörande som skett på Midsommargården under året.


Klippet när asylsökande vuxna cyklar i uppförsbacke är årets mest gillade. Tack till alla er som hejade och peppade när deltagarna modigt lärde sig bemästra cykeln på torget utanför Försäkringskassans huvudentré. Ett helt gäng har också lärt sig simma tillsammans med oss. Kommer ni ihåg när ni själva lärde er cykla och simma? Vilken frihetskänsla!


StudioUng har under året varit en viktig trygg kreativ plats för många unga från hela Stockholm. Där har de skapat, lärt sig nytt, utvecklats och drivit egna projekt.


I salen med de knarrande golvet har vi yogat med nya vänner och sjungit med vår alla kan sjunga-kör. Vi har också fått njuta, skratta och förundras när fantastiska cirkusartister, dansare och musiker intagit golvet och scenen. På Kulturnatten spirande kärleken i hela huset och på vår festiVAL sökte vi hållbara vägar mot mänsklig blomstring. Filosofiska tankar och samtal blandades med dans, drakar, vänskap och utopier.


Vi har firat med tårta när personer efter många års väntan äntligen fått uppehållstillstånd. Vi har tränat svenska i vårt kreativa cafe och genom att sjunga språket. MedVänner har hittat varandra och skapat gemensamma minnen för livet. Under våra Kultursöndagar har vi blivit uppfyllda av musik, dans, teater, hantverk och konst. Vi har upplevt något nytt, lärt känna varandra på lika villkor och alltid fikat.


Vi har zumbat i Svandammsparken i ur och skur och seglat med den över 100 år gamla skutan Shamrock med glada seniorer ombord. Hundratals saker, kläder, böcker och sticklingar har bytt ägare när vi bjudit in till SWOP och Barnbazar. Vi har fyllt på och förkovrat oss genom kurser, guidade vandringar, föreläsningar och studiecirklar. Några av oss har knäckt programmeringens koder, som frön har vi vuxit och slutligen blomstrat.


Första advent, samtidigt som vår Midsommarglögg med julmarknad, flyttade tomtarna in i Gläntan och skapade julstämning i decembermörkret. Under Halloween visade vi skräckfilmer i samma glänta, smått kaotiskt och Lilla Spöket Laban blev stumfilm, men det var maffigt med en stor filmduk i mörkret i skogen. Nästa år kör vi igen, men då i samarbete med fler aktörer.


Våra hyresgäster har firat jubilarer, lovat varandra evig kärlek, tagit avsked, haft möten av alla de slag, repat, dansat tango, bugg och folkdans och ordnat kurser och aktiviteter för både stora och små.


Ja ni förstår nog varför jag sitter här och känner mig stolt. Midsommargården är en inkludernade mötesplats och vi är många som är med och utvecklar och driver verksamheten framåt. Ingen nämnd och ingen glömd, stort tack till er alla. Tillsammans gör vi skillnad!


Jag vill avsluta med att bjuda in er till Midsommargården 2023! Precis som alltid är ni varmt välkomna till vårt gemensamma fina kulturhus, vår hemgård på Telefonplan. Jag hoppas att ni vill fortsätta vara medlemmar i Föreningen Midsommargården och vara med och skapa ett magiskt 2023!


Gott nytt år från oss alla till er alla!


Med värme


Ebba Brusewitz

Föreningen Midsommargårdens verksamhetschef

Street Art på StudioUng

Musikskapande på StudioUng

En av årets föreställningar var cirkusframträdandet BJÖRN

Torsdagarnas zumba i Svandammsparken bidrar till mycket glädje!

En nyhet för i år var biovisning i Gläntan

Skapande på en av våra Kultursöndagar

Asylsökande har lärt sig cykla med oss


89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page