top of page

Nadja, Soulsalad och street dance -festival!

Uppdaterat: 20 dec. 2023
Några frågor till Nadja Bergkvist, som är med och håller en STREET DANCE - FESTIVAL med fokus på generationsmöten på Midsommargården den 3-4 januari:


Hej Nadja! Du anordnar den här festivalen tillsammans med dansgruppen Soul Salad. Vilka är ni?

"Soul Salad är ett danskollektiv som tränar tillsammans, gör projekt, drömmer tillsammans och jobbar mot att drömmarna ska bli sanna. Ibland reser vi också tillsammans - inför den här festivalen var vi på Malmö Dance Week för att hämta inspiration från internationella danspedagoger. Under våra egna dansträningar pratar vi mycket om hur det känns. När någon inte tycker att det går bra med dansen så får den extra mycket pepp och kärlek. Då vågar vi prova nya saker och försöka igen."

Varför vill ni anordna en dansfestival med fokus på generationsmöten?

"Vi tänker att det är fint när olika generationer kan mötas och utbyta kunskap och energi. Alla har någonting att ge och inspirera varandra med. Vi tror att dans är ett viktigt verktyg för att sprida glädje i alla åldrar."

Vad har festivalen för upplägg? 

"Den består av tre workshops där den sista är både workshop och fest!"

Vilka får komma på festivalen?

"Alla! Den första workhopen är speciellt anpassad för seniora deltagare, men öppen för alla. De två andra workshoparna anpassade för alla åldrar! På samtliga workshops kan vara helt nybörjare eller ha dansat förut."

Vad kommer deltagarna på festivalen att få prova på?

"Vi kommer att fokusera på improvisation. I improvisation får du träna på att inte vara självkritisk, utan låta de rörelser som vill komma ut, få komma ut."

Hur anmäler jag mig till festivalen och vad kostar det?

"Anmäl dig genom att skicka ett meddelande via Soul Sallads Instagram: @soul_sallad eller genom att skicka ett sms till 070 - 218 84 03. Det går också bra att bara droppa in. Inträdet kan du betala på plats med swish. Vi har ett rekommenderat pris på 50 kronor, du får gärna betala mer om du kan! Om du studerar eller inte har något jobb så är det fritt inträde om du vill. Inträdet kommer gå till Soul Salads insamling för behövande i Gaza. 


Läs mer om street dance - festivalen med Soul Salad HÄR


Dansgruppen Soul Salad hittade till oss på Midsommargården via danskursen på StudioUng. StudioUng är Midsommargårdens kreativa kostnadsfria kurser för alla mellan 16 och 25 år. Soul Salad har även en studiecirkel på Midsommargården varje vecka, med stöd av ABF. 


Välkommen till StudioUng, Midsommargården och street dance-festival 3-4 januari!

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page