Veronica Midsommargården.jpg

– Liten & Stor, Improvisera mera & Character Driven Story – på Midsommargården! 

– Liten & Stor, Improvisationsteater för barn och vuxen tillsammans!

Gå en kurs tillsammans med ditt barn, barnbarn, bonusbarn eller syskonbarn…!

 

Improvisationsteater är teater utan manus, där allt hittas på i stunden. När man improviserar teater så har man oftast inga saker eller utklädningskläder utan man använder sin kropp och sitt språk för att gestalta situationer. I den här kursen får ni lära er olika trix för att lättare komma åt er fantasi och spontanitet. Vi tränar på att lyssna och samarbeta, samt att se fel och misstag som en naturlig del av kreativiteten. I kursen är barn och vuxen lika delaktiga. Ni kommer göra olika lekar och övningar tillsammans med ert barn och i mindre grupper.

Kurserna riktar sig till barn födda 2010-2014 & 2015-2016 tillsammans med vuxen. Alla kurser hålls på Midsommargården. 

Ni kanske har sett mig på TV nån gång, t ex i ”Mer Panik i Tomteverkstan”, ”Ture Sventon och Bermudatriangelns Hemlighet”, "Agenterna” eller i förra årets julkalender ”Mirakel”. Jag testade själv improvisationsteater för första gången för 20 år sedan och har varit fast sen dess. De senaste 15 åren har jag lett hundratals kurser och workshops. Hoppas vi ses i augusti! 🙂
/ Veronica

– Improvisera mera (vuxenkurs) 

Den här kursen passar dig som t ex gått kursen “Liten & Stor” och tycker det skulle vara kul att improvisera mer med andra vuxna. Eller, så har du kanske testat på impro någon annanstans och vill improvisera mera. I den här kursen fortsätter vi att utveckla vår fantasi och spontanitet, lyssning och samspel i improviserade scener och games som vi spelar för varandra. Vi gör också par- och gruppövningar. Vi lägger stor vikt vid att bibehålla lekfullhet och en stöttande och bejakande gruppkänsla oavsett vad vi gör. Precis som alltid ser vi fel och misslyckande som en naturlig del av improviserandet och ett kvitto på att vi är modiga och vågar kasta oss ut.

Kursen hålls i Stora Källarrummet på Midsommargården vid Telefonplan.

– Character Driven Stories, Objectives and Strategies 

In this improv workshop we will focus on objectives – what the characters want in the story and what they specifically want in the scene. We will explore different actions or strategies that the characters might do when trying to achieve their goal of the scene.

Language: The class will be taught in English if there are English speaking people joining, but you can play the scenes in Swedish if you are more comfortable with that. We will find a way so that everyone feels comfortable and not limited :) 

Previous experience: Approx. 2 years of improv training (or other acting experience + at least one full improv course.) 

Kursen hålls på Midsommargården vid Telefonplan.