top of page

Vad vore höst utan sommar?

Solkyssta och fräkniga har några av oss i personalen öppnat dörren till kontoret igen och förbereder höstens kavalkad av aktiviteter, medan några av oss räknar (och förhoppningsvis maxar) sista semesterdagarna.


Testa att be människor i din närhet rangordna årstiderna från topp till botten. Majoriteten kommer att lägga sommaren högst. Och hösten brukar hamna… ja, rätt långt ner. Men på min lista flaggar hösten i topp. Höstens glans är dock en reaktion på årstiden innan. Ingen sommar, ingen härlig höst. Ingen vinter, ingen härlig vår. Tänk vad fint att vi bor på en plats där årstider är så tydliga.


Men vad är det då som gör hösten till en storfavorit? - Frisk luft efter en kvav sommar. Att få klä sig i stickat igen. Sensommarregn. Tända några ljus inne utan att det känns krystat. Färgerna i naturen. Dricka varmt. Sätta vårlökar i jorden. Och framförallt....nystarten. Förväntningarna. Alla som börjar ny klass i skolan. Nya jobb. Gamla jobb. Att få köpa en orörd kalender i pappersformat. Fylla i. Planera. Ambitioner och drömmar. Det är det vi går in i på Midsommargården just nu. Vi vill skapa en bra plan för resten av året, där vi erbjuder ett varierat, intressant, sprudlande och lokalt kulturprogram för blandade åldrar, för olika behov, och där vi kan skapa möten mellan människor.

Har du något du skulle vilja se mer av på Midsommargården? Viken aktivitet eller vilket evenemang är din favorit? Har du helt nya idéer? Kommentera gärna och ta chansen att påverka. Vi lyssnar!


Låt oss kika på ett axplock av hur vi kickar igång början av säsongen:


På måndag är det dags för vår simkurs för asylsökande, följt av cykelkurser för samma målgrupp. Gratis yoga i källaren har varit igång hela sommaren och fortsätter in på hösten och våra Kultursöndagar, som drar igång i slutet av augusti, har fått ett nytt spännande program med bland annat mosaikworkshop, Street art, flamenco och dockteater. Föreningen Midsommargårdens projekt MedVän - där vi matchar nyetablerade svenskar med etablerade, fortsätter och bjuder in till flera roliga aktiviteter. Följ MedVän på Instagram för uppdateringar.


Generationszumban - för seniorer, föräldralediga och andra daglediga, har fått nya datum som nu finns uppe på hemsidan, och höstens omåttligt populära seniorsegling är planerad till 1 september.

Den 31 augusti bjuder vi in till ett spännande samtal i samarbete med Clowner utan gränser. Skådespelerskan Suzanne Reuter och clownen Björn Dahlman berättar om deras resa till Mumbai och hur det påverkat deras liv. Och tillsammans med Riksteatern bjuder vi in till publikrep till dansföreställningen Närheten. Du kan boka gratis biljetter till båda evenemangen.

För barn och ungdomar (i vissa fall tillsammans med vuxna) har vi mycket kul på gång. Årets första Efterhäng, för barn i förskoleåldern, går av stapeln i början av september, och under kursutbudet ligger några nya spännande kurser uppe - bland annat i improvisationsteater, retorik och musikproduktion. Dörrarna till StudioUng öppnas igen den 29 september.


Vi fortsätter såklart också vårt engagemang för återbruk och har planerat vår klädbytardag/Swop till den 1 oktober. Och vad vore en höst utan sång? Kolla in vår Alla Kan Sjunga-Kör där du ohämmat kan sträcka på stämbanden.


Detta är en bråkdel av vad säsongen har att erbjuda och programmet utvecklas ständigt - följ med på midsommargarden.se/evenemang samt midsommargarden.se/kurser för att hålla dig uppdaterad. Vi uppdaterar också löpande på vår Instagram @midsommargarden och på Facebook.


Vi längtar efter att få träffa er alla igen, och ser fram emot nya möten och bekantskaper!/Anna, kommunikatör på Midsommargården79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page