top of page
  • Skribentens bildGabbe

Sång och spray på StudioUngs sommarlov!


Sångkurs - Terminen har flugit förbi och hos oss på Midsommargårdens ungdomsverksamhet StudioUng återstår ett två veckor långt sommarlovsprogram. På måndag kör jag (Gabbe) igång med en sångkurs där deltagare med olika grad av sångvana kommer att träna rösterna och sjunga tillsammans. Extra roligt är att kören får ett kompband bestående av två deltagare från StudioUng - Jee (bas) och Samuel (piano). Det blir pop/soul/r'n'b/ gospelkänsla på låtarna. Som artist, låtskrivare, musiker och pedagog brinner jag för att sången ska få vara ett personligt uttryck och ett roligt sätt att utvecklas. Våra röster är ju unika och när många sjunger tillsammans så skapar det alltid en känsla av att få vara en viktig del i nåt större. Det hoppas vi också på för den kommande veckan.


RFSU - På onsdag kväll kommer Ellen från RFSU och pratar - med alla deltagare som vill vara med - om relationer, kroppen och sex. På StudioUng är konst, musik och dans det som står i centrum men vi tycker mycket om att samarbeta med aktörer som har andra viktiga fokus. På så vis kan vi erbjuda våra deltagare ännu mer. RFSU bär ett viktigt uppdrag av att sprida information om t ex rätten till den egna kroppen och hur en kan kommunicera runt samtycke och sexualitet.


Street art och DJ på Liljeholmstorget - På fredag den 17e juni är vi en del av stadsdelens sommartorg. Våra pedagoger i street art och DJ kommer vara på plats på Liljeholmstorget mellan 13.00 och 15.00 för att låta alla förbipasserade testa på både spraymålning och att mixa låtar för dans.

Nästa vecka - Måndag den 20e juni drar andra veckan av sommaraktiviteter igång och då är det Nabil Dorbane som kör en street art-workshop i tre dagar. Nabil är frilansande konstnär men jobbar också på Midsommargården och StudioUng. Under workshopen på sommarlovet blir det både skissande inomhus och sprayande på graffitiväggen i Tantolunden.


Konsert och öppen scen - Sista veckan med sommaraktiviteter slutar med en öppen scen och konsert med bandet Esperanza på vår källarscen klockan 18.00. Esperanza är nyetablerade unga stockholmare och deltagare hos oss, de kommer till StudioUng varje vecka för att använda replokalen. Välkomna om ni är sugna på riktigt bra rock på ryska! Efter konserten blir det öppen scen och då uppträder troligen både vår nya StudioUng-kör och vår hiphop-dansgrupp. Och kanske du?


/Gabbe, StudioUng59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page