top of page

sön 26 nov.

|

Midsommargården

Julpyssel hardcore med Tor Cederman

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Julpyssel hardcore med Tor Cederman
Julpyssel hardcore med Tor Cederman

Tid och plats

26 nov. 2023 10:00 – 16:00

Midsommargården , Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Föreningen Midsommargården bjuder in till endagsworkshop och föreläsning med Tor Cederman! Julpyssel hardcore är en hyllning till grannlåt, flitiga händer och det bortglömda kvinnliga skapandet. 

Workshopen består av att skapa jul eller vinterdekorationer tillsammans med Tor. Efter lunch tar vi en timmes paus i workshopen och lyssnar till hans föreläsning om hur vi vågar släppa taget om vårt skapande. Med bilder berättar Tor om sitt rika liv, men även om sin krokiga väg som frilansande konsthantverkare, konstnär, utställningsformgivare och scenograf: ”Sedan 2009 har jag utvecklat en sorts kreativitets-workshop som jag kallar “Julpyssel hardcore” eller “Kurs i estetisk olydnad”. Den går ut på att utmana sina gamla invanda estetiska preferenser – testa nya färgkombinationer och material – helt enkelt att våga släppa loss!”

Tor Cederman har deltagit i en imponerande mängd utställningar och uppdrag. I Stockholm kan vi se hans modell över det gustavianska operahuset i Kungliga Operans entréhall, hans konst i basutställningen på Stadsmuseet i Stockholm och inom kort kan vi se hans verk i en ny utställning med kostymer på Livrustkammaren. Efter ett inställt utställningsuppdrag i början av 2000-talet som kunde sänkt arbetslusten, fann han ny inspiration i julgranar och julpynt. ”Vad vill jag? Vad är det roligaste som finns? Jo, julgranar! Julpynt! Jag började helt enkelt tillverka juldekorationer och arbetslusten återvände i rask takt. Ur denna glitterkick fick även min konst en nytändning."

Plats: Midsommargården

När: 26 november kl. 10.00 - 16.00 (dörrarna öppnas 09.45) 

Pris: 795 kr. I priset ingår workshop, material och ca en timmes föreläsning av Tor Cederman, samt fika. Du behöver vara medlem i Föreningen Midsommargården för att delta i workshopen, medlem blir du enkelt HÄR (kostar 100kr/år). 

Anmälan: Anmäl dig/registrera dig genom att fylla i formuläret på denna sida. Faktura skickas ut separat.

Övrigt: Lunch ingår inte. Medhavd lunchlåda kan förvaras i Midsommargårdens kyl och värmas i vår micro.  

Kontakt: marit@midsommargarden.se

FACEBOOKEVENEMANG

Du kan läsa mer om Tor Cerderman HÄR

Obs! Din anmälan är bindande vilket medför att du med denna gör dig fullt betalningsskyldig för workshoppen. Detta gäller även vid frånvaro som ej kan styrkas med läkarintyg. Vid händelse av inställd workshop, återbetalas beloppet till ditt bankkonto. Platsen kan överlåtas till annan person om du får förhinder. 

Välkommen till Midsommargården! 

Workshopen ges med stöd från ABF

Dela detta evenemang

bottom of page