top of page

tors 23 maj

|

Skeppsholmen

Seniorsegling

Anmälan stänger 23 maj 2024 15:00

Seniorsegling
Seniorsegling

Tid och plats

23 maj 2024 11:00 – 16:00

Skeppsholmen , Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Seniorseling! Segla med det 100 år gamla segelfartyget Shamrock tillsammans med hemgårdarna Midsommargården och Skeppsholmsgården. 

Tillsammans med fartygets instruktörer får du lära dig grunderna i skutsegling samtidigt som du får se Stockholms hamninlopp och Fjäderholmarna från sjön. Alla som vill får prova att dra i tamparna när seglen ska hissas, skotas och bergas (tas ner). Medan vi seglar går det även att hjälpa till att styra och klättra upp i masten för den som vågar (om vädret tillåter).

FÖR VEM: Seniorer (62 +)

SAMLING: Kl. 10.45 på Slupskjutsvägen 12 på Skeppsholmen.

BRA ATT TÄNKA PÅ: Ta med kläder efter väder och vid behov regnställ. OBS! Shamrock har branta trappor vilket kräver att du som deltagare är relativt rörlig. Vi bjuder på enklare vegetarisk lunch och kaffe och fika. Meddela eventuella allergier vid anmälan.

MEDLEMSKAP: Nytt för i år är att alla som deltar i seglingen behöver vara medlem i Föreningen Midsommargården. Det kostar 100 kr/år och är du inte redan medlem blir du det enkelt HÄR. Du kan registrera ditt medlemsskap före eller efter din anmälan till seglingen.

ANMÄLAN: Anmäl dig genom att trycka på knappen "OSA", och fyll i formuläret. Du kan anmäla dig från och med den 13 mars och du kan endast anmäla dig till en av vårens seglingar. 

Är du inte senior (62+) men vill gärna segla? Se istället vår "Segling för alla" HÄR. 

Vid frågor, kontakta marit@midsommargarden.se 

Välkommen!

Med stöd från Äldreförvaltningen i Stockholm. Seglingen arrangeras i samarbete med hemgården Skeppsholmsgården.

Anmälan stänger 23 maj 2024 15:00

Dela detta evenemang

bottom of page