top of page

fre 08 mars

|

Containern Telefonplan, Midsommargården

Månadens konstnär - Hilma Franzon

Månadens konstnär - Hilma Franzon
Månadens konstnär - Hilma Franzon

Tid och plats

08 mars 2024 16:00 – 18:00

Containern Telefonplan, Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till vernissage med månadens konstnär och prova på street art för alla! 

Läs mer om Containern Telefonplan HÄR. 

Månadens konstnär HILMA FRANZON: 

Hilma Franzon använder sig av flertalet tekniker och material i sitt konstnärskap - som muralmålningar, keramik och skisser. Som konstnär utforskar Hilma Franzon kulturens skapande av naturen, folktro och föreställningar om magi - särskilt i relation till skogen och dess plats i vårt moderna samhälle. Hilma vill utforska både nutida och historiska trosuppfattningar i sagan om skogen och dess viktiga roll i vårt ekosystem. Intresset för skogen har sina rötter i barndomen, då Hilma växte upp omgiven av produktionsskogar. När Hilma återvänder till dessa platser nu är de ofta avverkade och försvunna. 

Se Hilma Franzons verk på: 

HILMAS HEMSIDA

HILMAS INSTAGRAM

Prova på street art för alla och dj-skola

Under vernissagen har du chansen att prova street art under ledning av Nabil Dorbane. Vi målar på en vägg bredvid Containern Telefonplan. Inga förkunskaper eller föranmälan behövs. En dj bjuder samtidigt på gung och kör dj-skola för alla som vill testa. 

Ica Nära Telefonplan bjuder på dryck och snacks. Evenemanget är kostnadsfritt och det är bara att dyka upp. 

I samband med vernissagen uppmärksammar vi internationella kvinnodagen genom att bjuda in till en kreativ och pulserande kväll på Midsommargården! Frihetens dansgolv, tutthäng och kvinnohäng står på programmet och Midsommargården fylls av kreativa workshops och dansgolv. Evenemanget är för alla som vill hylla kvinnor, icke binära och transpersoner. Kvällen är gratis och pågår kl 17.30 - 21.00. Passa på att kombinera dessa två evenemang för en härlig afton! Läs mer om Midsommargårdens firande av internationella kvinnodagen HÄR 

Containern Telefonplan är ett samarbete mellan Föreningen Midsommargården, konstnären Nabil Dorbane och Ica Nära Telefonplan. Med stöd av Postkodstiftelsen och ABF.

Vid frågor kontakta hej@midsommargarden.se

Välkommen! 

Dela detta evenemang

bottom of page