top of page

fre 08 mars

|

Containern Telefonplan, Midsommargården

Månadens konstnär - Himla Franzon

Månadens konstnär - Himla Franzon
Månadens konstnär - Himla Franzon

Tid och plats

08 mars 2024 16:00 – 18:00

Containern Telefonplan, Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om

Välkommen till vernissage med månadens konstnär och prova på street art för alla! 

Läs mer om Containern Telefonplan HÄR. 

Månadens konstnär HIMLA FRANZON: 

Himla Franzon använder sig av flertalet tekniker och material i sitt konstnärskap - som muralmålningar, keramik och skisser. Som konstnär utforskar Himla Franzon kulturens skapande av naturen, folktro och föreställningar om magi - särskilt i relation till skogen och dess plats i vårt moderna samhälle. Himla vill utforska både nutida och historiska trosuppfattningar i sagan om skogen och dess viktiga roll i vårt ekosystem. Intresset för skogen har sina rötter i barndomen, då Himla växte upp omgiven av produktionsskogar. När Himla återvänder till dessa platser nu är de ofta avverkade och försvunna. 

Se Himla Franzons verk på: 

HIMLAS HEMSIDA

HIMLAS INSTAGRAM

Prova på street art för alla och dj-skola

Under vernissagen har du chansen att prova street art under ledning av Nabil Dorbane. Vi målar på en vägg bredvid Containern Telefonplan. Inga förkunskaper eller föranmälan behövs. En dj bjuder samtidigt på gung och kör dj-skola för alla som vill testa. 

Ica Nära Telefonplan bjuder på dryck och snacks. Evenemanget är kostnadsfritt och det är bara att dyka upp. 

I samband med vernissagen uppmärksammar vi internationella kvinnodagen genom att bjuda in till en kreativ och pulserande kväll på Midsommargården! Frihetens dansgolv, tutthäng och kvinnohäng står på programmet och Midsommargården fylls av kreativa workshops och dansgolv. Evenemanget är för alla som vill hylla kvinnor, icke binära och transpersoner. Kvällen är gratis och pågår kl 17.30 - 21.00. Passa på att kombinera dessa två evenemang för en härlig afton! Läs mer om Midsommargårdens firande av internationella kvinnodagen HÄR 

Containern Telefonplan är ett samarbete mellan Föreningen Midsommargården, konstnären Nabil Dorbane och Ica Nära Telefonplan. Med stöd av Postkodstiftelsen och ABF.

Vid frågor kontakta hej@midsommargarden.se

Välkommen! 

Dela detta event

bottom of page