top of page

fre 10 nov.

|

Midsommargården, Containern Telefonplan

Månadens konstnär - Amara Por Dios

Månadens konstnär - Amara Por Dios
Månadens konstnär - Amara Por Dios

Tid och plats

10 nov. 2023 15:00 – 18:00

Midsommargården, Containern Telefonplan , Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till vernissage med månadens konstnär och prova på street art för alla! 

Läs mer om Containern Telefonplan HÄR. 

Månadens konstnär AMARA POR DIOS: 

Skapandet var från början ett slags intuitivt själsligt berättande, där Amara som barn kunde sitta i timmar och försvinna in i egna bildvärldar. Figurerna som levde där kom från andra världar och planeter. Relationen med dessa världar är sedan något Amara har fördjupat och utvecklat vidare i sitt konstnärskap. Hennes motiv är inspirerade av mytologier, religioner och folkkonst från hela världen. I tidig ålder fann hon graffitikulturen, och flyttade till London 2012 på grund av nolltoleransen. Där fick hon chansen att måla i stadens gator och etablera sig som konstnär. Hon blev bland annat utnämnd av The Guardian som en av Storbritanniens främsta gatukonstnärer och blev inbjuden av Tate Modern att måla live. Idag är hon baserad i Stockholm och arbetar med sin ateljé som utgångspunkt med offentliga gestaltningar, utställningar och olika uppdrag världen över.

AMARA'S INSTAGRAM 

AMARA'S HEMSIDA

Prova på street art för alla och dj-skola

Under vernissagen har du chansen att prova street art under ledning av Nabil Dorbane. Vi målar på en vägg bredvid Containern Telefonplan. Inga förkunskaper eller föranmälan behövs. Dj Xavier bjuder samtidigt på gung och kör dj-skola för alla som vill testa. 

Hemköp Telefonplan bjuder på dryck och snacks. Evenemanget är kostnadsfritt och det är bara att dyka upp. Vid regn ställer vi in. 

Containern Telefonplan är ett samarbete mellan Föreningen Midsommargården, konstnären Nabil Dorbane och Hemköp Telefonplan. Med stöd av Postkodstiftelsen och ABF.

Vid frågor kontakta hej@midsommargarden.se

Välkommen! 

Dela detta evenemang

bottom of page