top of page

sön 22 maj

|

Midsommargården

Kultursöndag - Rosa Stationen Telefonplan

Kultursöndag - Rosa Stationen Telefonplan
Kultursöndag - Rosa Stationen Telefonplan

Tid och plats

22 maj 2022 13:00 – 17:00

Midsommargården , Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till Kultursöndag på Rosa Stationen Telefonplan! Våra söndagar är fyllda med musik, dans, teater och konst. I det kreativa språkkafét leder en konstnär skapandet. Alla är välkomna – du som är asylsökande, nyetablerad eller levt hela ditt liv i Sverige.

BOKCIRKEL Under våren kommer vi tillsammans läsa boken Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Boken beskriver den svenska migrationen till USA i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Under samtalen kommer vi komma in på den svenska emigrationen och koppla an till migration idag. Boken finns tillgänglig på både lättläst svenska och i fulltext. Den finns även tillgänglig på engelska.

KREATIVT SPRÅKKAFÉ Vi utforskar konsten och att skapa kollektivt. Tillsammans med Karin Bjurström gör vi ett draperi till vår danssal. I skapandet använder vi oss bland annat av växter, saker vi hittar i kylskåpet, metaller och blommor samt lär oss växtfärgning och komposition. Karin driver det internationellt uppmärksammade företaget Alice Fine, som främst är känt för sina växtfärgade kimonos i siden. Gratis fika!  

KONSERT - Skräpitas – Liliana Zavala & Diva Cruz. Följ med på uppdrag att rädda världen med två busiga trum-mästare. Riv ner alla gränser med glädje och upplev ett lekfullt sätt att skapa universell musik av skräp. En familjekonsert som ingen annan. Embark on a mission to save the world with tho rowdy percussion champ’s. Tear down all borders with joy, laughter and a playful way of creating universal music from trash. A family concert like no other.

FACEBOOKEVENEMANG 

För mer information, kontakta: anna@midsommargarden.se

Vill du bidraga volontärt? Kontakta jonna.mannberg@rwstockholm.se  KULTURSÖNDAG är en del av Rosa Stationen Telefonplan som drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm . Läs mer om övriga evenemang på ROSA STATIONEN TELEFONPLAN.

Kultursöndagarnas kulturprogram arrageras i samarbete med Musikcentrum Öst och Danscentrum sverige. 

Kultursöndagarna anordnas med stöd från Musikverket, Länsstyrelsen i Stockholm, Stockholm Stad, Stiftelsen Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Studieförbundet Bilda. Söderbergs Bageri och Hemköp telefonplan bidrar med kaffe/te och fikabröd.

Schema


  • 1 timme

    Bokcirkel

    Matsalen

  • 1 timme 30 minuter

    Kreativt Språkkafe - växtfärgning och komposition med Karin Bjurström.

    Matsalen
Ytterligare 1 objekt tillgängligt

Dela detta evenemang

bottom of page