top of page

ons 22 nov.

|

Midsommargården

Kreativt Kafé med Tor Cederman – Färgsprakande vinterdekorationer

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Kreativt Kafé med Tor Cederman – Färgsprakande vinterdekorationer
Kreativt Kafé med Tor Cederman – Färgsprakande vinterdekorationer

Tid och plats

22 nov. 2023 17:30 – 13 dec. 2023 19:30

Midsommargården , Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om evenemanget

Kreativt Kafé är en mötesplats med syfte att umgås och samtala genom konst och hantverk. Vi fikar, samtalar och delar en kreativ stund tillsammans. Förhoppningsvis går vi hem med nya möten och gemensamma erfarenheter.

Föreningen Midsommargården bjuder in till Kreativt Kafé med den mångsidige konstnären och konsthantverkaren Tor Cederman. Under tre onsdagskvällar kan du komma och skapa färgspråkande vinterdekorationer med Tor. När Tor Cederman leder Midsommargårdens Kreativa Kafé utmanas vi att testa nya färgkombinationer och material – helt enkelt att våga släppa loss!

TILLFÄLLEN/DATUM: 22 november, 29 november och 13 december (Du kan gå alla datum eller enstaka tillfällen. Fyll i vilket/vilka datum du vill vara med i anmälan).

TID: 17.30 - 19.30 (Vi öppnar 15 minuter före starttid). 

PLATS: Midsommargården (Midsommargården ligger på Telefonplans torg, granne med Hemköp och Telefonplans bibliotek. Närmaste tunnelbana är Telefonplan).

Vårt kreativa kafé är gratis. Föreningen Midsommargården bjuder på fika och material. Du behöver anmäla dig vilket du gör genom att fylla i formuläret här på sidan och trycka på knappen ”registrera dig”. Begränsat antal platser.

Observera att innehållet i Kreativt Kafé inte motsvarar workshoppen Julpyssel Hardcore med Tor Cederman.

Mer om Tor Cederman:

Tor Cedermans skapande befinner sig i gränslandet mellan konst och konstverk. Förutom form och färg förmedlar tekniken och materialvalet det han vill berätta. Hans alster spänner över flera plan; en blandning av bildkonst, skulptur, konsthantverk, tematiska utställningar och scenografier. Tors egna konstprojekt Hemtamt – Mellan dröm och verklighet, lyfter kvinnors skapande och hantverkskunnande. Efter ett inställt utställningsuppdrag i början av 2000-talet som kunde sänkt arbetslusten, fann han ny inspiration i julgranar och julpynt. ”Vad vill jag? Vad är det roligaste som finns? Jo, julgranar! Julpynt! Jag började helt enkelt tillverka juldekorationer och arbetslusten återvände i rask takt. Ur denna glitterkick fick även min konst en nytändning."

Tor Cederman har deltagit i en imponerande mängd utställningar och uppdrag. I Stockholm kan vi se hans modell över det gustavianska operahuset i Kungliga Operans entréhall, hans konst i basutställningen på Stadsmuseet i Stockholm och inom kort kan vi se hans verk i en ny utställning med kostymer på Livrustkammaren.

Välkommen till Midsommargården!

Dela detta evenemang

bottom of page