top of page

ons 15 mars

|

Midsommargården

Kreativt Kafé

Kreativt Kafé
Kreativt Kafé

Tid och plats

15 mars 2023 17:30 – 19:30

Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om evenemanget

Välkommen på ett Kreativt Kafé med smyckekonstnären Tove Knuts.

Under våren får vi besök av smyckeskonstnären Tove Knuts och tillsammans med henne får vi skapa smycken av skräp. Vi ses varje onsdag och vi bjuder alltid på enklare mat, kaffe och te.

Tove tog examen från Konstfack 2005 och är verksam i Stockholm. Som konstnär ifrågasätter Tove de materiella värdebegreppen genom att använda material som för andra räknas som skräp, för att omvandla och ”förädla” dem till något som traditionellt anses värdefullt och vackert. Under arbetsnamnet ”TAPPAT ÄR TAPPAT OCH HITTAT ÄR HITTAT” skapar Tove smycken av sådant hon hittat under sina cyklelturer.

För att delta i Kreativt Kafé med Tove Knuts, behöver du ta med dig skräp som du hittat eller har hemma. Kanske har du tomma plastförpackningar och påsar, tidningar, trasiga föremål eller kläder? Det går att skapa smycken av det mesta, Tove själv gillar kulorna på deodoranter. Välj något du tycker är intressant eller fint! På plats finns verktyg och material för att skapa ditt smycke.

Kreative Kafé är främst för vuxna, ingen anmälan behövs och det är helt gratis att vara med. Du kan komma en eller alla gånger, det bestämmer du själv.

Datum under våren är:

15 februari

22 februari

8 mars

15 mars

22 mars

29 mars

5 april

19 april

26 april

3 maj

10 maj

Har du frågor? Maila: anna@midsommargarden.se

Läs mer om Tove Knuts här:  https://nutidasvensktsilver.se/smeder/tove-knuts/

Kreativt Kafé genomförs i med stöd av Länsstyrelsen i Stockholm

Dela detta evenemang

bottom of page