top of page

ons 08 mars

|

Midsommargården

Internationella Kvinnodagen - 8 mars

Internationella Kvinnodagen - 8 mars
Internationella Kvinnodagen - 8 mars

Tid och plats

08 mars 2023 17:30 – 20:00

Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om evenemanget

Internationella kvinnodagen infaller 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Syftet med dagen är att fokusera på kampen för kvinnors lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.

Midsommargården är kvällen till ära öppen för alla som kämpar för och ser värdet av ett jämställt samhälle!  

Alla är varmt välkomna att ta del av vårt kostnadsfria program. Ingen anmälan behövs. 

17.00 - 20.00 Gör din egen tutt-mugg

Ta med en kopp, glasburk, kruka eller vas och pimpa den med pattar, tryck dit tuttar eller beklä den med bröst. Vi har material på plats, men kroppen och koppen är din egen. Workshopen leds av Mia Lagerman som driver Saved and remade.

17.00 - 20.00 PromKvinna – Tipspromenad

Vad kan vi egentligen om tidigare kvinnor, vi ställer knepiga frågor som leder er till att vilja veta mer! En självlärande tipspromenad där ni säkert redan kan en del svar!

17.30 - 19.30 Kreativt kafé

Gör ditt eget kvinno- eller jämställdhetssmycke med smyckekonstnären Tove Knuts.

Av smulorna har många kvinnor levt genom historien och i princip alla samhällen och civilisationer. Vi tar symboliskt med oss smulorna – alltså skräpet vi producerat eller hittat och skapar ett smycke.

Tove Knuts är smyckekonstnären som uppmärksammats både nationellt och internationellt för sina kreationer under namnet ”TAPPAT ÄR TAPPAT OCH HITTAT ÄR HITTAT”

Vill du delta? Ta med dig skräp hemifrån eller något skräp du hittat. Skräp kan vara i metall, plast, glas, textil, papper. Det kan vara hårt och mjukt, litet eller stort. Vi har material på plats för att färdigställa ditt smycke.

17.45 - 18.30 Allsång – Kamplåtar med och av kvinnor

Till kamp med Midsommargårdens sångfåglar Marit Eriksson och Gabriella “Gabbe” Hansson. Sjung med, höj era röster!

18.00 - 20.00 Frökodarna – Kvinnor och kod

Vår programmeringskurs Frökodarna har kvinnokamp och jämställdhet på agendan. Vill du prova att koda? Vi har både nybörjar och fortsättningsklass i programmering. 

FN har vigt årets Internationella Kvinnodag till att lyfta “DigitALL: Innovation and technology for gender equality”. Om det kan du läsa mer här: www.unwomen.org/en/news-stories/announcement/2022/12/international-womens-day-2023-digitall-innovation-and-technology-for-gender-equality?gclid=Cj0KCQiA2-2eBhClARIsAGLQ2RkULllAd7xC-_dn7rOnr76MnFryfAy9MiGqeGFQ6c0gmCDxi-1UBckaAkZtEALw_wcB

18.30 - 19.30 Textilfrossa med Anna-Greta Lindström

Anna-Greta berättar och visar bilder från sitt liv med lapplådan och hennes passion tyger och garner. ”Är man kreativ ser man möjligheter och användbarhet i det mesta. Under årens lopp har jag lyckats samla på mig en hel del material

som har blivit eller nu bara väntar på att bli något vackert, användbart eller bara fullständigt

onödigt.” En kvinnlig tradition som Anna-Greta tagit in i modern tid. Programpunkten är ett samarbete med Hägerstens Hembygdsförening

19.30 - 20.00 Workshop och Bäckenbottentango

Barnmorskan och showartisten Amanda Roynesdotter Bjøru håller en lustfylld och informativ workshop i att med stöd hitta de rätta musklerna och förståelse för hur en ska träna sin bäckenbotten. Vi kommer även få ta del av hennes unika Bäckenbottentango!

Varm välkomna till Midsommargårdens Internationella Kvinnodag!

Besök Facebook--gruppen

Dela detta evenemang

bottom of page