top of page

الخميس، 30 مايو

|

Skeppsholmsgården

Segling för alla

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Segling för alla
Segling för alla

Tid och plats

30 مايو 2024، 4:30 م – 8:00 م

Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm, Sverige

Gäster

Om

För att motverka ofrivillig ensamhet seglar vi med det 100 år gamla segelfartyget Shamrock, tillsammans med hemgårdarna Midsommargården och Skeppsholmsgården. Tillsammans med fartygets instruktörer får du lära dig grunderna i skutsegling samtidigt som du får se Stockholms hamninlopp och Fjäderholmarna från sjön. Alla som vill får prova att dra i tamparna när seglen ska hissas, skotas och bergas (tas ner). Medan vi seglar går det även att hjälpa till att styra och klättra upp i masten för den som vågar (om vädret tillåter).

SAMLING: Kl. 16.15 på Slupskjutsvägen 12 på Skeppsholmen.

BRA ATT TÄNKA PÅ: Ta med kläder efter väder och vid behov regnställ. OBS! Shamrock har branta trappor vilket kräver att du som deltagare är relativt rörlig. Vi bjuder på enklare vegetarisk mat, kaffe och fika. Meddela eventuella allergier vid anmälan.

MEDLEM: Nytt för i år är att du behöver vara medlem i Föreningen Midsommargården för att segla. Det kostar 100 kr per år, och är du inte redan medlem blir du det enkelt HÄR. Undre åldersgräns för barn är 10 år. Barn 10-15 år kan endast delta på seglingen i sällskap av ansvarig vuxen. För personer ålder 10 till 26 år är medlemskapet gratis, men medlemsskapet behöver registreras via Midsommargårdens hemsida.

ANMÄLAN: Anmäl dig genom att trycka på knappen "OSA", och fyll i formuläret. Du kan anmäla dig från och med 13 mars. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Är du senior (62+) och hellre vill följa med på vår seniorsegling? Anmälan till seniorseglingen hittar du HÄR. 

Vid frågor, kontakta Marit på marit@midsommargarden.se

Välkommen!

Med stöd från Socialstyrelsen. Seglingen arrangeras i samarbete med hemgården Skeppsholmsgården.

Dela detta event

bottom of page