top of page

På Rosa Stationen Telefonplan skapar vi roliga och avslappnade möten med mycket kultur och språk! 

Rosa Stationen Telefonplan drivs av Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm. Det är en mötesplats för asylsökande, nyetablerade och etablerade – ett forum för utbyte mellan människor.

Det är alla volontärer och deltagare som gör skillnad och formar aktiviteterna.

Det är alltid gratis att delta, med fika för alla, Yalla!

Rosa Stationen Telefonplan har två olika verksamheter på Midsommargården:  Frökodarna samt Språkmöten och juridisk rådgivning.

Midsommargården, Telefonplan 3

Tunnelbana: Telefonplan

rosa stationen logga rosa.png
RWS logga text o bild_svart.png
FORENINGEN-MIDDS-LOGO-3272-o-137-rOd.png
rosa stationen hjärta utan bakgrund.png

Tisdagar (med start 17 januari 2023)

Språkmöten & Juridisk Rådgivning 

Tid: 17.30 - 20.30

På Tisdagar erbjuder Rosa Stationen Telefonplan juridisk rådgivning, undervisning i svenska, myndighetshjälp, CV-hjälp och en läscirkel. Vi har också en barnhörna där alla barn får leka, måla, pyssla och vara med våra volontärer och ett språkkafé där vi pratar, umgås, fikar och spelar brädspel.

Ingen anmälan behövs, det är bara att dyka upp.

Är du intresserad att engagera dig som volontär under Språkmöten och Juridisk rådgivning? Maila oss eller kom förbi en tisdagskväll!

Mer information hittar du i FACEBOOKEVENTET

språkmöten insta .png

Frökodarna

Onsdagar ( med start den 18 januari)

17.30 - 20.00

Du som deltar i Frökodarna, vår programmeringskurs, deltar i undervisningen under en hel termin enligt en kursplan. Kursen är gratis och du lär du dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript, samt grunderna i att skapa en egen app, webbsida eller spel. Vi hoppas att du lämnar kursen med kunskap, erfarenhet och material för att kunna utvecklas till programmerare. De första tre tillfällena är drop in-lektioner och sedan anmäler du dig till kursen om du vill gå hela terminen.

Lärarna på kursen är alla yrkesverksamma programmerare.

Gå gärna med i Frökodarnas FACEBOOKGRUPP för aktuell info, tips och trix med kodningen och för att hålla kontakt med lärarna. 

FACEBOOKEVENT 

Rosa Stationen Telefonpan hjärta-4.png

Med stöd från Gålöstiftelsen, Röda Korset, Studieförbundet Bilda, Länsstyrelsen i Stockholm, Kronprinsessan Margaretas Minnesfond, Hemköp Telefonplan och Söderbergs Bageri.

bottom of page