top of page

شنبه ۰۴ قوس

|

Midsommargården

Hägersten förr och nu

Hägersten förr och nu
Hägersten förr och nu

Tid och plats

۰۴ قوس ۱۴۰۲، ۱۲:۰۰ – ۱۶:۰۰

Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om

I samarbete med Föreningen Midsommargården bjuder Hägerstens hembygdsförening in till Hägersten förr och nu - utställningar och föreläsningar om människor, industrihistoria och boendemiljöer i Hägersten. 

Det kommer finnas bokbord och fotoutställningar, bland annat en helt ny utställning om Telefonplan och Lövholmen. Vi visar och redovisar synpunkter angående alternativa planer för byggnationer vid Telefonplan. I caféet kommer det finnas hembakat bröd och kaffe till försäljning.

Program

12.00 Powerkvinnor i mitt liv - Curt Andersson berättar om kvinnor som varit viktiga i hans liv. Farmor, mormor och mor. Starka kvinnor med olika livsöden.

13.00 Bilder från då och nu - Karl Kadhammar, journalist och fotograf, berättar om hur han väcker gamla fotografier till liv när han jämför dåtid med nutid. Med sina foton vill han visa hur staden förvandlats genom åren och samtidigt, på många sätt, ser ut precis som förut.

14.00 LM-stadens historia -  Föreläsare Stig Hansson som började arbeta på Ericsson 1962 berättar om LM staden.

15.00 Vad händer med byggplanerna på Telefonplan? - Tor Edsjö arkitekt och Lotta Callerstig från Telefonplans vänner redovisar synpunkter som kommit in från förvaltningar, remissinstanser och privatpersoner om de planerade byggnationerna på Telefonplan. Stor enighet om att dessa inte ska byggas.

16.00 Slut för dagen

Välkommen till Midsommargården! 

Dela detta event

bottom of page