top of page

جمعه ۱۴ ثور

|

Telefonplans torg

STHLM DANS - DaAnnNCeeR

STHLM DANS - DaAnnNCeeR
STHLM DANS - DaAnnNCeeR

Tid och plats

۱۴ ثور ۱۴۰۳، ۱۶:۳۰ – ۱۸:۴۵

Telefonplans torg , Telefonplan, Hägersten, Sverige

Om

DaAnnNCeeR är en dansinstallation som återaktiverar platsen för kroppsträning. Vid tre tillfällen (spots) under dagen kommer sex dansare ta Telefonplans torg utanför Midsommargården i besittning. Med ljud och ljus blir platsen – gymmet – en scen! 

Föreställningen spelas tre gånger och är 15 minuter lång. Kl 16.30, 17.30 och 18.30. 

DaAnnNCeeR spekulerar i de kroppsideal vi joggar mot på gymmet, en omförhandling av kroppsliga logiker, representationer och våra frustande ljud (när vi lyfter matkassen på Ica). För hur spänner vi egentligen våra muskler på yogamattan?

Koreograf: Sebastian Lingserius

Kompani: KASS Produktion

Musik: Franz Edvard Cedrins, Daft Punk

Dans: Linda Blomqvist, Elvira Roos, Robin Ivarsson, Elinor Tollerz Bratteby, Ninos Josef, Nassim Meki

Foto: Nicklas Dennermalm

Skapad med stöd av Statens Kulturråd.

Sebastian Lingserius är frilansande koreograf och dansare, baserad i Stockholm. 2010 avslutade han sin Masterutbildning i koreografi vid Danshögskolan i Stockholm. Strax därefter startade han sin plattform KASS produktion. Sebastian är koreografen som letar i dansens utmarker. Han har vänt in och ut på Stålmannen, givit publiken vad-massage under föreställningar, blickat in i det post-cyborgiska och låtit robotar berätta om sina kroppsliga krämpor, dissekerat filosofen Deleuze tanke-kropp och låtit en daggmask dansa Gaga. I hans arbete finns ett starkt intresse i att konstruera psyko-somatiska praktiker, icke-raka danskroppar och att återerövra dansens språk. Att dissekera den makt som styr kroppens filosofi och politik. Sebastian är verksam i den svenska dansbranschen de senaste tjugo åren. Han verkar i både det smalt intima och i de stora dansformaten. Arbetar med mängder av spjutspetskonstnärer årligen, och föredrar mod framför förutsägbarhet.

DaAnnNCeeR är en del av STHLM DANS – en internationell samtida dansfestival i Stockholmsregionen 2-12 maj 2024. Läs mer om STHLM DANS.

Ett samarbete mellan Föreningen Midsommargården, STHLM DANS och Dansistan/Cirkusistan. 

Vid frågor, kontakta: hej@midsommargarden.se

Välkommen till Telefonplans torg! (utanför Midsommargården)

Dela detta event

bottom of page