top of page

جمعه ۱۸ حوت

|

Midsommargården

Internationella kvinnodagen - 8 mars

Internationella kvinnodagen - 8 mars
Internationella kvinnodagen - 8 mars

Tid och plats

۱۸ حوت ۱۴۰۲، ۱۷:۳۰ – ۲۱:۰۰

Midsommargården , Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om

Ett firande för jämställdhet! För alla som vill hylla kvinnor, icke-binära och transpersoner! Vi bjuder in till en kväll av kreativ nyfikenhet och pulserande rytmer. Vi har frågat några kvinnor som vi älskar att samarbeta med om de vill komma till Midsommargården och sprida glädje och gemenskap. De sa ja!

Tuttworkshop: Mia Lagerman från Saved and Remade kommer tillbaka med sin populära tuttworkshop. Ta med den mugg, vas, kruka eller kanna som du känner skulle må bra av bröst. Tuttmaterialet som består av självtorkande lera finns på Midsommargården. 

Mia och Midsommargårdens vänskap sträcker sig till föreningens begynnelse. Mia har slagit sönder keramik i vår foajé, sålt smycken och tillverkat vackra krukor hos oss. 

Kvinnohäng:  Hanna Nyberg började tillverka smycken för sig själv, med lera, pastamaskin och lack. På internationella kvinndagen tillverkar vi kvinnosymboler med Hanna. Se hennes färgklickar till alster på instagramkontot flard_form. 

Hanna och Midsommargården har känt varandra länge nu. Varje tisdag hittar ni Hanna i Rosa Stationen Telefonplans barnhörna där hon underhåller barn, medan deras föräldrar övar svenska i språkkafét. 

Frihetens dansgolv: Kvällens dj Håll Käften Och Dansa (HKOCHD) är ren energi, glädje och oförglömlig fest! Vi är så glada att Gabriella Ekman kommer till Midsommargården med en blandning av rnb, amapiano, afrobeats/dancehall med inslag av igenkännande edits och överraskande remixes. Genres ni aldrig hört men älskar direkt.

Program: 17.30 Välkomna! Mingel, tipsrunda och alkoholfria förfriskningar - Foajén 18.00-20.00 Tuttworkshop med Mia Lagerman  - Yttre Matsalen 18.00-20.00 Smyckesworkshop Kvinnohäng med Hanna Nyberg - Inre matsalen 18.00-21.00 Frihetens dansgolv med Håll Käften Och Dansa - Stora salen. 

Containern Telefonplan: I samband med firandet kan du, kl 16.00 - 18.00, besöka Containern Telefonplans vernissage för street art-konstnären Himla Franzon. Under vernissagen kan du också prova på street art under ledning av Nabil Dorbane. Containern Telefonplan ligger bakom Ica Nära på Telefonplans torg och måntaligen bjuder vi in professionella street art-konstnärer som tolkar Containern Telefonplan fritt. Passa på att kombinera dessa två evenemang för en härlig afton! Läs mer om Containern Telefonplans vernissage HÄR

Firandet av internationella kvinnodagen är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs. Välkommen till Midsommargården 8 mars! 

FACEBOOKEVENEMANG

Med stöd från Kronprinsessans Margaretas Minnesfond och ABF. 

Dela detta event

bottom of page