top of page

mer. 27 nov.

|

Midsommargårdens matsal

Kreativt Kafé med Tor Cederman

 Kreativt Kafé med Tor Cederman
 Kreativt Kafé med Tor Cederman

Tid och plats

1 autres dates

27 nov. 2024, 18:00 – 20:00

Midsommargårdens matsal , Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om

Föreningen Midsommargården bjuder in till Kreativt Kafé med den mångsidige konstnären och konsthantverkaren Tor Cederman. När Tor leder Midsommargårdens Kreativa Kafé utmanas vi att testa nya färgkombinationer och material – att våga släppa loss helt enkelt! Under två onsdagskvällar skapar vi färgsprakande vinterdekorationer tillsammans.

Kreativt Kafé är en mötesplats med syfte att umgås och samtala genom konst och hantverk. Vi fikar, samtalar och delar en kreativ stund tillsammans. Förhoppningsvis går vi hem med nya möten och gemensamma erfarenheter.

Tillfällen: 

27 november 18.00-20.00

11 december 18.00-20.00

Plats: Midsommargårdens matsal, plan 1. 

Pris: Vårt kreativa kafé är gratis. Föreningen Midsommargården bjuder på fika och material. 

Frågor: anna@midsommargarden.se

Välkommen till Midsommargården!

Mer om Tor Cederman:

Tor Cedermans skapande befinner sig i gränslandet mellan konst och konsthantverk. Förutom form och färg förmedlar tekniken och materialvalet det han vill berätta. Hans alster spänner över flera plan; en blandning av bildkonst, skulptur, konsthantverk, tematiska utställningar och scenografier. Tors egna konstprojekt Hemtamt – Mellan dröm och verklighet, lyfter kvinnors skapande och hantverkskunnande. Efter ett inställt utställningsuppdrag i början av 2000-talet som kunde sänkt arbetslusten, fann han ny inspiration i julgranar och julpynt. ”Vad vill jag? Vad är det roligaste som finns? Jo, julgranar! Julpynt! Jag började helt enkelt tillverka juldekorationer och arbetslusten återvände i rask takt. Ur denna glitterkick fick även min konst en nytändning."

Tor Cederman har deltagit i en imponerande mängd utställningar och uppdrag. I Stockholm kan vi se hans modell över det gustavianska operahuset i Kungliga Operans entréhall, hans konst i basutställningen på Stadsmuseet i Stockholm och inom kort kan vi se hans verk i en ny utställning med kostymer på Livrustkammaren.

En del av konceptet Kultursoppa. Med stöd från Kronprinsessans Margaretas Minnesfond.

Dela detta event

bottom of page