top of page

mar. 06 juin

|

Midsommargården

Dans och tårtfest!

Dans och tårtfest!
Dans och tårtfest!

Tid och plats

06 juin 2023, 12:00 – 16:00

Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om

Hur firas 6 juni på bästa sätt? Med dans och tårta såklart! Föreningen Midsommargården står denna dag värd för två härliga dansföreställningar och efter varje föreställning bjuder vi på tårta. Dans och tårtfest på 6 juni!

Program

12.00 - Jag är som skogen fast annorlunda (i Gläntan, Västbergaskogen), 4-7 år BILJETT KÖPS HÄR 

14.00 - Jag är som skogen fast annorlunda (i Gläntan, Västbergaskogen), 4-7 år BILJETT KÖPS HÄR

15.00 - Stigar och andra vägar (Stora salen), från 8 år BILJETT KÖPS HÄR

Biljetterna kostar 80 kronor

Jag som är skogen

En interaktiv föreställning i en skogsglänta där barnen genom ljud, rörelse/dans och berättande får upptäcka och undersöka skogens hemligheter. Föreställningen öppnar sinnen och är en lekfull naturupplevelse som väcker tankar och ger nya perspektiv på människan och djurens sätt att leva i naturen.

Idé och koreografi: Katja Seitajoki i samarbete med dansarna 

Dansare: Noah Hellwig, Destiny af Kleen och Katja Seitajoki Kompositör: Tomas Björkdal 

Kostym: Maline Casta Text: Katja Seitajoki Röster: Bengt CW Carlsson, Judith Israelsson Casta, Esmilda Adzuki Dallard 

Produktion: Arena Baubo 

Foto: José Figueroa

Hela föreställningen spelas utomhus i skogen. Klädsel efter väder! Vi rekommenderar stövlar och långbyxor, och regnkläder om det regnar.

Stigar och andra vägar

Från 8 år

En sprakande danskonsert med värme och närvaro som går rakt in i kropp och själ. Om att skicka vidare, gå före och följa efter… Musikerna Anna, Mischa och dansaren Linnéa trampar nya stigar tillsammans. Hur tar traditioner plats i vår tid? Magiskt fiolspel, mäktigt slagverk och modern dans möter nordisk folkmusik. På slutet bjuds publiken upp till en gemensam stig! Med nykomponerad musik sätts samtida folkmusik och modern dans i fokus för barnpubliken. Föreställningens idé grundar sig i tanken om att balansera traditionell förankring med att utmana och spränga gränser kring vad folkdans, scenkonst och folkmusik förväntas vara.

Av och med Anna Möller, Mischa Grind och Linnéa Sundling

Under dagen kommer det finnas soffor på torget dit alla är välkomna att slå sig ner för att sticka eller utföra annat handarbete. Har du ingen påbörjad stickning så är det bara att gå dit, stickor och garn finns på plats!

Dans & tårtfest på 6 juni arrangeras av Föreningen Midsommargården i samarbete med Dansistan/Cirkusistan. Med stöd från Stockholm Stad. Hemköp Telefonplan bidrar till tårtkalaset.

Dela detta event

bottom of page