top of page

вс, 30 окт.

|

Midsommargården

Rysmys och skräck i skogen

Rysmys och skräck i skogen
Rysmys och skräck i skogen

Tid och plats

30 окт. 2022 г., 15:00

Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sverige

Om

Föreningen Midsommargården bjuder in till utomhusbio med film för alla åldrar. Skräck för de äldre och rysmys för de små. 

I Gläntans utomhusbio leder Spöket Laban in oss med sina snälla ögon. Därefter tar Rum 213 med oss på en skräckfylld upplevelse på kollo. Vi avslutar med en extrem dos skräck - filmklassikern Psycho i totalt mörker i skogen med en dundrande tunnelbana runt hörnet. Läs mer om tider och filmerna nedan. 

Samling utanför Midsommargården 15 min före bion startar. Klä dig varmt, ta med något att sitta på, en ficklampa och kanske någon att hålla i handen. Bion kostar inget - alla är rysligt välkomna!

MER OM FILMERNA 

15.00 RYSMYS FÖR DE MINSTA

Lilla spöket Laban (2007) , 41 min, barntillåten 

Nu är det spökdags igen i slottet Gomorronsol. Ni känner ju redan Lilla Spöket Laban, världens snällaste spöke som är rädd för mörker. Ikväll ska han och Lillprins Bus tälta i trädgården. De gör upp en lägereld och berättar spökhistorier. En spökhistoria måste vara jätteläskig förklarar Bus då och så berättar han en historia om ett fult monster - med stora huggtänder, klor och slemmig, hårig svans. Men monster finns ju inte på riktigt, förklarar Bus innan han lägger sig för att sova. Fast Laban är såklart jätterädd ändå och ligger vaken och lyssnar på läskiga ljud och ser mystiska skuggor. Plötsligt ser Laban att tältduken rör sig...! 6 nya berättelser för småfolket med berättande röst av Maria Lundqvist. LILLA SPÖKET LABAN är baserad på karaktärerna i böckerna av Inger och Lasse Sandberg.

16.00 RUGGIGT RYSLIGT FÖR ÄLDRE BARN

Rum 213 (2016), 78 min,  11 år,  yngre barn måste gå med vuxens sällskap 

Det är sommarlovet efter sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år. Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken. Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot. Filmen är baserad på Ingelin Angerborns populära bok Rum 213

18.30 KLASSISK SKRÄCK FÖR VUXNA

Psycho (1960), 104 min, från 15 år 

Sekreteraren Marion Crane, har ledsnat på sitt gråa liv. Hon får vid ett tillfälle ta hand om företagets kassa och beslutar sig för att fly med den, för att möta sin älskare. På vägen blir hon trött och bestämmer sig för att ta in på närmaste motell, men den trevlige motellägaren Norman Bates, en utåt sett lite udda kille men trevlig kille, bär tyvärr på en hemlighet - en fruktansvärd sådan! En odödlig klassiker från 1960 i regi av Alfred Hitchcock, i svartvitt.

LÄNK TILL FACEBOOK-EVENTET

Arrangeras med stöd av Region Stockholm

Dela detta event

bottom of page