top of page

Sommar, ledighet och tid för reflektion!

Uppdaterat: 30 juni 2022

Sommar och semester ger möjlighet att reflektera på ett sätt som kan vara svårt att ta sig tid till när allt är i gång för fullt. I maj och början av juni är reflektionstiden för många av oss i det närmaste obefintlig. Så när vi nu har både kraft och tid att fundera över vad som egentligen hände under våren blir det så tydligt att Midsommargården varit i sitt rätta element, det vill säga fyllt av människor. Vi kämpade på och gjorde, trots svåra förutsättningar, verksamhet också under pandemin. Vi lärde oss massor och är så glada att det gick. Men Midsommargården är en plats för möten, både planerade och spontana, möten mellan människor och grupper, möten mellan kunskaper och erfarenheter. Alla de här mötena får människor att växa. I stort och smått är människor inte samma när de kommer in på Midsommargården som när de lämnar huset eller någon av alla de verksamheter som sker utanför huset, men i samma anda. Besökare är erfarenheter, perspektiv, vänner, kunskaper och färdigheter rikare.


Möjligheten att få och dela med sig genom samtal och aktiviteter, att få hålla med och ifrågasätta, att tänka stort och smått är en möjlighet vi tar för given. Det ska vi förstås göra, men nu när vi förhoppningsvis har lite ledigt eller åtminstone lugnare i tillvaron kan det vara värt att reflektera över. Möten och samtal, med och utan tydliga målsättningar, är en förutsättning för demokrati. Möjligheten att organisera oss utifrån frågor som engagerar eller upprör är en del av våra demokratiska fri- och rättigheter. På Midsommargården vill vi ge så många som möjligt tillfällen att utöva dessa.


I höst är det val, vilket kan ses som en högtidsdag för demokratin. Detta kommer vi förstås

uppmärksamma, även om varje dag på Midsommargården är en högtidsdag för demokratin. Vi verkar alltid för alla människors möjlighet att utöva inflytande vare sig det är genom hälsofrämjande verksamhet, samtal eller skapande och kultur.


Den 10 september, dagen före valet, bjuder vi in till festiVAL. Det blir en manifestation för ett samhälle byggt på gemenskap och demokrati. Vi vill inge hopp och skapa en känsla av att det var och en av oss bidrar med gör skillnad. Våra röster, tankar, åsikter och ideer är viktiga och värda att lyssnas på. Tillsammans kan vi förändra och tillsammans gör vi skillnad!


Vi önskar er alla en härlig sommar, med mycket tid för eftertanke och reflektion!


Varma hälsningar från Hanna och Ebba


Hanna Schubert - Föreningen Midsommargårdens styrelseordförande

Ebba Brusewitz - Föreningen Midsommargårdens verksamhetschef


90 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page