top of page

Guidad paddling i vårvädret med projektet MedVän

Svensk vår och sommar kan bjuda på lite oväntat väder. På lördagens paddling blev vi verkligen varse det när vi under förmiddagen möttes av ett enormt skyfall. Rädslan för att kajakpaddlingen skulle behöva ställas in eller att inga deltagare skulle medverka fanns kvar hos mig när jag satte mig på tunnelbanan på väg till Pampas Marina.

När jag kom upp för rulltrapporna möttes jag till min förvåning av ett gäng som redan stod beredda för kajakpaddlingen. Hela gruppen var samlad för att tillsammans få ta del av en guidad tur i Stockholm från vattnet.


Vi började med att få lära oss hur vi skulle komma i och ur kajakerna samt hur vi ska paddla och svänga. Vissa av oss valde att paddla två tillsammans och vissa på egen hand. Sen tog vi fart mot Karlbergskanalen.


Med hjälp av guiden fick vi reda på att kanalen som vi paddlade i var täckt av 3 km hög is under istiden – något som chockerade flera av oss. Vi lärde oss dessutom hur Stockholm hänger ihop över vattnet.


För många bjöd dagen på deras livs första kajakpaddling, men som en deltagare sa ”det är inte den sista”. Vi beslutade dessutom att det inte heller är den sista för projektet, eftersom dagen blev så framgångsrik och rolig!


Så kolla in projektet MedVän här på vår hemsida, och glöm inte att anmäla dig om du inte gjort det än – så får du chansen att vara med nästa gång vi åker ut och paddlar kajak!


/ Jonna, Projektkoordinator MedVän


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page