top of page

Hägersten för Ukraina

Uppdaterat: 2 juni 2022


Tusentals människor från hela världen kommer till Midsommargården. Många bara för en kväll eller några tillfällen, men många har också blivit kvar, fått vänner, vuxit och utvecklat verksamheten. En del av alla som kommer till Midsommargården bär på erfarenheter som påminner om de från krigets Ukraina. En del har färdats långt för att söka tryggheten i Sverige. En del besökare går bara ett par kvarter. En del från andra sidan stan. Alla har olika erfarenheter och bakgrund. Vi frågar inte, men några vill berätta. På Midsommargården får och ger människor av värme, glädje och bekräftelse efter förmåga och behov.


För Midsommargården är det naturligt och en del av vårt dagliga arbete att gå samman för att stötta människor som behöver hjälp, oavsett varifrån vi kommer. Den som en gång fått stöd, kan sedan gå vidare och kanske ge stöd till nästa person och till nästa och till nästa.


Ibland sker mötet över en kopp kaffe, ibland under Zumba, musikinspelning, eller dans. Ibland sker mötet i en studiecirkel, på ett skepp fyllt av seniorer och ibland på en bazaar. Möten på Midsommargården kan se ut på lika många sätt som vi har besökare och vem som ger eller får stöd är olika från gång till gång. Det alla kan få varje gång, är gemenskap.


Det har inte undgått någon att Rysslands ledare Vladimir Putin invaderat Ukraina med fruktansvärda konsekvenser som följd. Vi är många som solidariserar oss med den ukrainska befolkningen. Vi vill hjälpa på de sätt vi kan. Det är ur denna vilja som insamlingen ”Hägersten för Ukraina” startades. Insamlingen vill uppmuntra boende och verksamma i Hägersten att skänka pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR för att hjälpa människor på flykt från krig, förföljelser och fattigdom. Den gemensamma insamlingen är också ett sätt att samla människor i lokalsamhället för att tillsammans göra en insats.


/Midsommargårdens styrelse genom Hanna Schubert

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page