top of page

нд, 14 трав.

|

Midsommargården

Medelgympa STHLM DANS

Medelgympa STHLM DANS
Medelgympa STHLM DANS

Tid och plats

14 трав. 2023 р., 13:00 – 14:00

Midsommargården, Telefonplan 3, 126 37 Hägersten, Sweden

Om

Föreningen Midsommargården är en del av dansfestivalen STHLM DANS som äger rum 4-14 maj. I samarbete med festivalen och Dansistan/Cirkusistan presenterar vi föreställningen Medelgympa.

KÖP DINA BILJETTER HÄR

Biljetterna kostar 120 kronor

Medelgympa är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. Medelgympa är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe.

Medelgympa är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Publiken är med och rör på sig, guidade av en gympaledare och av instruktioner i hörlurar.

Medelgympa är resultatet av ett utforskande av gympa som kroppslig praktik och samhälleligt fenomen. Vi har intresserat oss för den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. Medelgympa är vår hyllning till gympan, för att vi älskar den.

Kom gärna i kläder och skor som du är bekväm att röra dig i. Varmt välkommen! 

Kontakt: hej@midsommargarden.se

Produktion: Johanssons pelargoner och dans

Koncept, manus och koreografi: Anna Haglund, Annica Styrke, Ellen Söderhult & Karin Wiklund

Ljuddesign: Anna Haglund

Scenografi och kostym: Tove Dreiman

Performer: Ellen Söderhult

Foto: Chrisander Brun

Med stöd av: Kulturrådet, Region Stockholm, Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Skellefteå kommun, Sala kommun, Gula villan, Danscentrum Stockholm och Huddinge kommun.

STHLM DANS är en internationell samtida dansfestival vars första upplaga ägde rum i Stockholm 2022. STHLM DANS placerar dansen i nya sammanhang och skapar nya möjligheter för mångsidiga dansartister att presentera kreativa format och djärva idéer.

Dela detta event

bottom of page